Menu Sluiten

E-LIFT laadoplossing

De simpelste ideeën zijn vaak de beste.

Het idee van een verzonken laadpaal ontstond toen een vergunning voor een ‘gewone’ laadpaal werd geweigerd i.v.m. het ontsierend karakter ervan. Dit bezwaar is eenvoudig weg te nemen door de laadoplossing ondergronds te plaatsen.

De laadpaal van E-LIFT is volledig in het wegvak verzonken totdat de gebruiker hem nodig heeft. Op deze manier kan elektrisch laden mogelijk gemaakt worden op vrijwel elke locatie en elk terrein in woonwijken, industrieterreinen en stedelijk gebied!

Impressie

e-lift-explosietekening

Een goed concept valt of staat met de uitwerking.

Het plaatsen ondergronds zorgt uiteraard voor een technische uitdaging. Het team van E-LIFT heeft hier innovatieve oplossingen voor gevonden, die inmiddels gepatenteerd zijn.

Solide constructie en eenvoudige montage
Het plaatsen van E-LIFT laadpaal vraagt geen speciale kennis. De E-LIFT is gehuisvest in een solide betonnen koker die slechts moet worden ingegraven. Ieder grondwerkbedrijf kan dit uitvoeren. Hierna wordt met een aantal eenvoudige handelingen de techniek aangebracht en aangesloten.

Alle techniek is ondergebracht in een ronde roestvrij stalen RVS buis. Deze kan in een handomdraai als geheel worden uitgenomen. Bij service wordt eenvoudig de gehele paal gewisseld.

Uitvoeringen
De E-LIFT laadpaal kan voorzien worden van 1, 2 of 4 laadpunten en is geschikt voor laden vanaf 3,7 kW t/m 22 kW*

Personalisatie
De E-LIFT kan geleverd worden met of zonder topleds, en met of zonder bedrijfslogo.

*Het maximale laadvermogen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals lokale regels en voorschriften, het type voertuig, de stroomaansluiting op uw locatie en het elektriciteitsverbruik van uw gebouw.

 • Zakt onder de
  grond bij standby
 • Einde aan
  zichtvervuiling
 • Vandalisme
  bestendig
 • Wireless bediening
  en monitoring
 • Moderne krachtige
  oplaadtechniek
 • Toekomstbestendig
  modulair gebouwd

Veiligheid
Uiteraard moet een laadpaal voldoen aan allerlei wettelijke veiligheidsvoorschriften. De software van de E-LIFT laadpaal is voorzien van fall-back systeem, waardoor deze altijd veilig functioneert. Daarnaast wordt de werking van de E-LIFT laadpaal in de Cloud gemonitord.

Productie
De E-LIFT laadpaal is inmiddels de ontwikkelingsfase voorbij. Om aan de te verwachten vraag te voldoen, heeft E-LIFT contact gezocht met VDL om een productielijn op te zetten. Door de samenwerking met VDL kan de productiecapaciteit opgeschaald worden wanneer nodig. Tegelijkertijd blijft de hoge standaard gegarandeerd.
De E-LIFT laadpaal is een 100% Nederlands product.

 

Gebruiksvriendelijkheid
De E-LIFT is eenvoudig te bedienen via een app. Via het online Managementsysteem is het verbruik te monitoren. Afhankelijk van de gekozen uitvoering (particulier, ondernemers, gemeenten) kan de laadpaal ook voorzien worden van een betaalsysteem met laadpas.

app2